Project Description

PROJEKT “ZEELAND4BOSNIE”- OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE U GRADIŠĆU, OPĆINA ZENICA

U Decembru 2008. godine REZ Agencija je u saradnji s Fondacijom “Out of Area” aplicirala sa projektom Obnova Područne škole u Gradišću. Obnova je odobrena i implementirana od 04.do 08.04.2009. godine u okviru projekta “Zeeland4Bosnie” implementiran je od strane studenata završne godine, odsjek Pedagoški rad Zeeland College-a iz Holandije.
Obavljeni su sljedeći radovi: postavljanje laminata u učionicama, farbanje unutarnjih i vanjskih zidova, farbanje stolarije, dekorisanje zidova, doniranje i postavljanje rekvizita za igralište, donacija u školskom materijalu. Vrijednost ovog projekta je oko 30.000 KM.

PROJEKT “ID4BOSNIE” – OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE BJELO BUĆE-PULAC, OPĆINA TRAVNIK

U Decembru 2008. godine REZ Agencija je u saradnji s Fondacijom “Out of Area” aplicirala s projektom Obnova Područne škole u Mjesnoj zajednici Bjelo Buće-Pulac. Obnova je u okviru projekta “ID4Bosnie” odobrena i implementirana od 16.04. do 21.04.2009. godine. Implementatori projekta su 43 studenta završne godine odsjeka Pedagoški rad s Koledža ID Gouda iz Holandije.
Obavljeni su sljedeći radovi: farbanje unutarnjih i vanjskih zidova, farbanje stolarije, dekorisanje zidova, doniranje i postavljanje rekvizita za igralište, donacija u školskom materijalu i priboru, postavljanje okvira za aktivnosti, donacija u igračkama, saniranje podova, saniranje i uređenje toaleta, ukrašavanje školskog ulaza. Nastavu u područnoj školi u Mjesnoj zajednici Bjelo Buće-Pulac trenutno pohađa 58 učenika, a ukupna vrijednost projekta je 30.000 KM.

OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE U VLAHOVIĆIMA, OPĆINA ZENICA

U saradnji s Holandskom organizacijom “Eindhoven Luhtmaht Actief”, REZ Agencija je aplicirala prema holandskom donatoru s projektom “Obnova područne škole u Vlahovićima”, u augustu 2009. godine. Ovo je nastavak aktivnosti koje je pokrenula REZ Agencija 2007. godine pod sloganom “Vratimo život prigradskim naseljima”. Radovi su trajali od 21. do 24.09.2009. godine, a obuhvatali su: molersko dekoraterske radove, rekonstrukciju mokrog čvora, farbanje stolarije, zamjena vodovodnih instalacija, postavljanje novih podnih obloga. U područnoj školi “Vlahovići” nastavu trenutno pohađa 29 učenika, a ukupna vrijednost projekta je oko 30.000 KM.

OBNOVA PODRUČNE ŠKOLE U KOLIĆIMA, OPĆINA ZENICA

REZ Agencija je u suradnji sa Holandskom organizacijom vojnih veterana „Stichting Veteranen Actief“ implementirala projekt obnove područne škole “Ćamil Sijarić” u Kolićima. To je još jedan u nizu projekata REZ Agencije kojim se nastoje obezbijediti bolji uslovi školovanja za učenike područnih škola. Radove je izvodila i finansirala organizacija vojnih veterana iz Holandije “Stichting Veteranen Actief” od 21. do 24.09.2009. godine, a obuhvatali su: krečenje i dekorisanje prostorija škole, postavljanje mokrog čvora, zamjenu dotrajale stolarije, instaliranje opreme na dječijem igralištu, izrada nove fasade. U područnoj školi „Ćamil Sijarić“ u Kolićima nastavu trenutno pohađa 74 učenika, a ukupna vrijednost projekta oko 35.000 KM.

SANACIJA PODRUČNE OSNOVNE ŠKOLE U GOLEŠU, OPĆINA TRAVNIK

U oktobru 2009. godine REZ Agencija je, u suradnji sa Holandskom organizacijom KMA, izvršila sanaciju područne osnovne škole u Golešu, općina Travnik. Projekt predstavlja nastavak aktivnosti iz 2007. godine pod sloganom “Vratimo život prigradskim naseljima”. Organizacija KMA iz Holandije je obezbijedila finansijska sredstva i sa svojim volonterima izvršila sljedeće radove: molersko dekoraterski radovi, postavljanje mokrog čvora, farbanje stolarije, zamjena vodovodnih instalacija, postavljanje novih podnih obloga. U područnoj osnovnoj školi u Golešu nastavu trenutno pohađa 36 učenika, a ukupna vrijednost projekta oko 20.000 KM.