Project Description

Pomoć Centru za psihološku pomoć i mentalno zdravlje Travnik

U januaru 2006. godine organizacija Keneth and Smith (iz Holandije) je u Centru za psihološku pomoć i mentalno zdravlje Travnik izgradila sobu za opuštanje (snüzl).

Vrijednost ovog projekta je oko 100.000 KM.


Obnova škole u Vitovlju, Općina Travnik

U martu i aprilu 2006. godine posredstvom organizacije Out of Area iz Amsterdama (Holandija) donirana je računarska oprema školi u Vitovlju, općina Travnik, u vrijednosti od 10.000 KM. Škola je renovirana i izgrađen je predulaz.

Ukupna vrijednost građevinskih radova je oko 40.000 KM.


Rekonstrukcija Centra za djecu sa posebnim potrebama LOTOS, Zenica

U maju 2006. godine Kenneth and Smith su izvršili rekonstrukciju i opremanje organizacije LOTOS (Centar za djecu sa posebnim potrebama) iz Zenice. Sve prostorije centra su rekonstruisane i opremljene namještajem, igračkama i IT opremom (2 laptopa).

Vrijednost projekta je oko 20.000 KM.


“Kids festival” u Turbetu, Općina Travnik

U junu 2006. godine posredstvom organizacije Bosnian Child Foundation organizovan je “Kids festival” u Turbetu na kojem je učestvovalo preko 1000 djece iz regije Centralna BiH.

Vrijednost projekta je oko 20.000 KM.


Posjeta Holandiji djece Vitovlja, Općina Travnik

U julu 2006. godine posredstvom organizacije Europa kinderhulp Amsterdam 58 djece (iz socijalnih kategorija) iz Vitovlja je otišlo u posjetu Kraljevini Holandiji.

Vrijednost ovog projekta je 41.180 KM.


Sanacija Doma kulture u Donjoj Gračanici, Općina Zenica

U oktobru 2006. posredstvom organizacije Bosnian Child Foundation rekonstruisan je Dom Kulture u Donjoj Gračanici, općina Zenica.

Vrijednost projekta je 15.000 KM.


Donacija bolnici u Travniku i osnovnoj školi Guča gora, Općina Travnik

U oktobru 2006. godine posredstvom organizacije Bosnian Child Foundation donirano je 10 modernih bolničkih kreveta Kantonalnoj bolnici Travnik u vrijednosti od 3.800 KM. Ovom prilikom donirana je i IT oprema osnovnoj školi Guča Gora.

Vrijednost projekta je 10.000 KM.