Project Description

Izvještaj o analizi stanja okolišnih tehnologija... 1

Izvještaj o analizi stanja okolišnih tehnologija i obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini

Analiza

U okviru projekta “Okolišne tehnologije i obnovljivi izvori energije na području Balkana” (Environmental technology and renewable energy in the Balkans)
Juni/Lipanj 2012.


Format A4, PDF, 0.9 MB

Izvještaj o Analizi stanja okolišnih tehnologija i obnovljivih izvora energije u Bosni i Hercegovini je urađen u okviru projekta “Okolišne tehnologije i obnovljivi izvori energije na području Balkana”. Projekt finasira Italijansko Ministarstvo za ekonomski razvoj u okviru Italijanskog zakona br. 84/2001 – fondovi, a njegova realizacija je počela u januaru 2012. godine. Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca.

Projekt realizira član Enterprise Europe Network – Metropoli (Specijalna agencija privredne komore iz Firence, Italija) u partnerstvu sa agencijama: Aries (Specijalna agencija Privredne komore iz Trsta, Italija), Promos (Specijalna agencija privredne komore iz Milana, Italija), Regionalnom razvojnom agencijom za regiju Centralna BiH – REZ Agencijom, Regionalnom razvojnom agencijom za sjeveroistočnu BiH – Agencijom NERDA, Privrednom komorom Srbije, Privrednom komorom Crne Gore i Privrednom komorom Makedonije.

Glavni cilj projekta je doprinos procesu ekonomskog razvoja na području Balkana, konkretno u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji kroz ciljane aktivnosti u oblasti zaštite okoliša, promociji evropasih standarda i legislative koja se odnosi na zaštitu okoliša, promociju naprednih tehnologija u ovoj oblasti, te unapređenje privredne saradnje Italije i balkanskih zemalja.