U okviru projekta “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu” je 04. aprila 2018. godine u prostorijama Centra za edukaciju mladih – CEM u Travniku, otvoren poslovni inkubator “BeeZone”. Poslovni inkubator će u narednom periodu pomagati mladim poduzetnicima u razvijanju poslovnih ideja nudeći pozitivno poduzetničko okruženje, ali i stručnu, mentorsku i finansijsku pomoć. Osim navedenoga, inkubator nudi i veliki broj svakodnevnih kurseva za stanare i vanjske klijente. Treneri su lokalno i međunarodno priznati certificirani stručnjaci. Kursevi koji se nude su iz oblasti poslovnih vještina, informacijskih tehnologija, desktop aplikacija i administracije.

Osnovni cilj projekta “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu” je stvaranje povoljnog okruženja za nova radna mjesta promocijom poduzetništva i provođenjem poduzetničkih obuka. Realizacijom ovog projekta bi se ostvario dugoročni održivi efekat procesa kreiranja institucionalne i sistemske podrške zapošljavanju mladih u općini Travnik kroz stvaranje stimulativnog poslovnog okruženja, a koje će aktivno doprinositi povećanju novootvorenih poslovnih subjekata/radnih mjesta, ali i kontinuiranoj promociji poduzetništva i poduzetničkog obrasca ponašanja među nezaposlenim mladim ljudima kao ugroženoj populaciji.

Vodeći partner u projektu je Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ Agencija, a partneri su: Općina Travnik, Centar za edukaciju mladih – CEM, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku, Služba za zapošljavanje SBK/KSB, GS tmt d.o.o. Travnik i NOBIL d.o.o. Nova Bila, a isti se se implementira u okviru krovnog projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, kojeg financira EU, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Integralni tekst Saopćenja za medije možete preuzeti ovdje.

Više o drugim aktivnostim projekta “TRIK” pogledajte ovdje.