U prostorijama REZ Regionalne razvojne agencije za regiju Centralna BiH 04. februara 2011. godine potpisan je Ugovor o partnerstvu između Općine Gornji Vakuf – Uskoplje i REZ Agencije.

Ugovor se tiče izrade projektne dokumentacije za infrastrukturno uređenje poslovne zone “Batuški lug” (glavnih izvedbenih projekata), a potpisali su ga općinski načelnik g. Sead Čaušević i direktorica REZ Agencije, gđica Amela Malićbegović.

Izrada projektne dokumentacije predstavlja osnovni preduvjet za dalju izgradnju zone i dobijanje poticajnih sredstava čime bi se učinio veliki korak ka približavanju konačnoj namjeni poslovne zone “Batuški lug”, a krajnji rezultat je poboljšanje poslovne infrastrukture i uslova za investiranje, kako u općini Gornji Vakuf-Uskoplje, tako i u regiji Centralna BiH.

Ova aktivnost se realizira u sklopu tehničke podrške općinama regije Centralna BiH koja ima za cilj stvaranje povoljnije poslovne klime za privlačenje investitora i otvaranja novih radnih mjesta.

Podrška se provodi u okviru aktivnosti “Programa podrške izvozu i trgovini – SET” finansiranog od strane Vlade Kraljevine Holandije koji ima za cilj spajanje različitih oblasti djelovanja u svrhu poboljšanja privlačnosti i konkurentnosti poslovnog okruženja u regiji za strana i domaća ulaganja, kao i povećanje konkurentnosti privatnog sektora za izvoz i trgovinu.