U prostorijma REZ Agencije održana je dvodnevna radionica na temu “Marketing plan i struktura marketing plana poslovne zone” za općine Doboj-Jug, Gornji Vakuf-Uskoplje, Maglaj, Vitez i Zavidovići.

Radionica je organizirana kroz “Program podrške izvozu i trgovini – SET” finansiranog od strane Ambasade Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini  u saradnji sa Njemačkim Društvom za međunarodnu saradnju–GIZ koje provodi program tehničke podrške općinama Centralne BiH za razvoj industrijskih i poslovnih zona.

U okviru nastavka aktivnosti pružanja asistencije općinama u razvoju poslovne infrastrukture i u svrhu poboljšanja poslovne infrastrukture i uslova za investiranje u regiji Centralna BiH, REZ Agencija organizuje drugu radionicu, u drugom ciklusu, za izradu marketing plana poslovne zone za pet odabranih općina. U prvom ciklusu radionica za poslovnu infrastrukturu učestvovale su općine Kakanj, Tešanj, Travnik i Žepče koje su krajem 2010. godine završile izradu Marketing planova poslovnih zona.