REZ Agencija je, u saradnji sa EURELSMED projektom (Podrška EU institucionalnom jačanju kapaciteta regionalnog i lokalnog ekonomskog razvoja i razvoja malog i srednjeg poduzetništva),  organizovala obuku za uposlenike općina iz Upravljanja projektnim ciklusom i pristupa logičke matrice za identifikaciju i razvoj projekata u kontekstu trenutnih/ budućih programa finansiranja.

Obuka je trajala  od 30.  maja do 02. juna 2011. godine, a održala se u Tesliću. Učesnici obuke bili su članovi ORT-a (Općinskog razvonog tima) iz općina Teslić, Doboj Jug, Tešanj, Usora, zatim uposlenici Lokalne razvojne agencije iz Tešnja (TRA), Lokalne razvojne agencije iz Žepča (RAŽ), te predstavnici Ministarstva za privredu i Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona.

Prisustvovao je 21 polaznik, a predavači su, uz tehničku asistenciju REZ Agencije, bili g. Pavlos Kollias, savjetnik za regionalni razvoj i savjetovanje općina i gđa Stefania Popa, ekspert za regionalni i lokalni razvoj.