U drugom ciklusu EU projekta koji implementira REZ Agencija sa svojim partnerima u Travniku,  start-up i novčana podrška
za sedam poslovnih ideja.

U petak, 30.11.2018. godine u prostorijama poslovnog inkubatora BeeZone u Travniku, 12 polaznika BeeZone Startup akademije, organizirane u sklopu projekta “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu”, imalo je priliku predstaviti svoje poslovne ideje. Polaznici Startup akademije su u poslovnom inkubatoru BeeZone imali niz edukacija iz područja uspješnog započinjanja i razvoja biznisa, marketinga, brendiranja, pisanja i razvijanja poslovnih planova. Po završetku edukacionog i konsultativnog ciklusa, pružena im je mogućnost da predstave svoju poslovnu ideju i nađu se među sedam najuspješnijih čija će poslovna ideja biti podržana u okviru projekta, finansijski u vrijednosti od cca 10.000 KM, te mogućnošću smještaja i korištenja inkubatorskog prostora, mentoring podrške, edukacije.

Komisija je odabrala sljedeće poslovne ideje i nosioce ideja koji će biti podržani u okviru projekta “Trik za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“:

  1. M-TEX auto presvlake, Mersad Kokić
  2. Frizerski salon sa posebnim uslugama za djecu, Mirela Tenić
  3. PROFA – Platforma znanja, Admir Jahić i Mirza Begić
  4. Experience flying, Alen Kapetan
  5. Central network live TV portal, Muris Terzić
  6. Billiard School, Džanan Mujdžić
  7. Klub ljubitelja knjige Čarolija, Zaim Mević

U prethodnom ciklusu je poslovni inkubator BeeZone dobio svoje prve poduzetnike, a sada i nove, njih sedam, čime su finalizirana dva Javna poziva za osnivanje i podršku start-up preduzećima.

Poslovni Inkubator BeeZone, odjel Centra za edukaciju mladih – CEM u Travniku, nastavlja pomagati mladim poduzetnicima u razvijanju poslovnih ideja i stvaranju novih poslova povoljnim okruženjem za razvijanje posla, mentorstvom i pristupom investitorima, te podrškom u marketinškim aktivnostima.

Vodeći partner u projektu “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu” je Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ, a partneri su: Općina Travnik, Centar za edukaciju mladih – CEM, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku, Služba za zapošljavanje SBK/KSB, GS tmt d.o.o. Travnik i NOBIL d.o.o. Nova Bila, a isti se se implementira u okviru krovnog projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“, kojeg financira EU, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).


Vodeći partner u projektu “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu” je Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ Agencija, a partneri su: Općina Travnik, Centar za edukaciju mladih – CEM, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku, Služba za zapošljavanje SBK/KSB, GS tmt d.o.o. Travnik i NOBIL d.o.o. Nova Bila.

Ovaj projekt se implementira u okviru krovnog projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“, kojeg Evropska unija finansira s 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).


Više informacija o projektu “TRIK” možete vidjeti na slijedećem linku.