Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH (REZ Agencija) je 10. decembra u Vitezu organizirala prezentaciju Priručnika “Uspostavljanje i upravljanje poslovnim zonama”, poslovnih portala “Bestinvest” i “BizREZ”, kao i MEP baze podataka.

  • Priručnik, poslovni portali i MEP baza podataka su izrađeni okviru aktivnosti SET – Programa podrške izvozu i trgovini, finansiranog od  strane Vlade Kraljevine Holandije, a u svrhu poboljšanja poslovne infrastrukture i uslova za investiranje u regiji Centralna BiH.
  • Izrada Priručnika realizirana je u saradnji sa Njemačkim društvom za tehničku saradnju GTZ LRWF koje provodi program tehničke podrške općinama Centralne BiH za razvoj industrijskih i poslovnih zona.
  • Bestinvest je poslovni portal namijenjen za promociju poslovne infrastrukture u Regiji Centralna BiH i namijenjen je privlačenju potencijalnih investitora u Regiju.
  • BizREZ – poslovni portal za mala i srednja preduzeća je namjenjen svim preduzetnicima, kao i onima koji razmišljaju o ulasku u svijet preduzetnišva.
  • MEP (Market Economic Profile) baza podataka izrađena je kao internetska (web) aplikacija. Služi za unos, praćenje i obradu podataka o socio-ekonomskim indikatorima.

Događaju su prisustvovali predstavnici  Ministrastava  privrede Ze-do  i Srednjobosanskog kantona, općina regije Centralna BiH, Njemačkog društva za tehničku saradnju GTZ LRWF, lokalnih razvojnih agencija i drugi uvaženi gosti.