Dani trgovine u BiH” postali su već tradicionalna manifestacija u Vitezu. Počeli su 01. juna 2010. godine a  pružaju mnogo stručnih, privrednih i poslovnih sadržaja, kao i brojne kulturne, sportske i zabavne sadržaje.

U petak 25.06.2010. godine u sklopu “Dana trgovine u BiH” održana je prezentacija IPA fondova (IPA Jadranski program prekogranične saradnje i IPA Prekogranična saradnja BiH – Hrvatska) u organizaciji Udruge poduzetnika iz Viteza.

Prezentacija IPA fondova u Vitezu 2010.

Prezentacija IPA fondova u Vitezu, juni 2010.

Prezentatori su bili predstavnici Regionalne razvojne agencije za regiju Centralna BiH koji su prisutnima pružili  informacije o pomenutim fondovima, istakli važnost pripreme za apliciranje, te odgovorili na pitanja. Fondovi bi trebali biti dostupni u drugoj polovini tekuće godine i ovo je samo jedna od aktivnosti REZ Agencije da animira potencijalne aplikante i da što više donatorskih sredstava bude utrošeno u našoj Regiji. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici Ministarstva za privredu SBK, Obrtničke komore ZDK, Turistička zajednica SBK, preduzeća iz regije Centralna BiH, i drugi uvaženi gosti.