U sklopu kontinuirane podrške Ministarstva za privredu Zeničko-dobojskog kantona fizičkim licima i registriranim obrtima sa područja ZDK,  organizirana je 17.10.2019. godine prezentacija poslovnih ideja 10 potencijalnih korisnika sredstava predviđenih  Javnim pozivom “Program podrške fizičkim licima i registriranim obrtima sa područja Zeničko-dobojskog kantona za učešće u programu subvencioniranja administrativnih troškova kod pokretanja poslovnih ideja i registracije privrednih subjekata”.

Ispred ministarstva privrede kandidate je u uvodnom dijelu pozdravio g. Osman Buza, pomoćnik Ministra za privredu Zeničko-dobojskog kantona, navodeći kako je osnovna namjera Programa podrška fizičkim licima i registriranim obrtima da pokrenu svoj biznis realiziranjem poslovne ideje i na taj način kreiraju nova radna mjesta.

U okviru ovog javnog poziva tehničku podršku u realizaciji programa je pružila Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ Agencija,  a podnositelji prijava su prošli specijalističku modularnu poduzetničku edukaciju koju su vodili eksperti REZ Agencije.

Najbolje ocijenjeni poslovni planovi će dobiti bespovratnu finansijsku podršku, kao i mentorsku podršku u prvih šest mjeseci poslovanja.