U periodu od 03. – 07. marta 2010. godine REZ Agencija je organizirala nastup privredno-poslovne delegacije iz regije Centralna Bosna i Hercegovina na sajmu GAST 2010. u Splitu. Sajam GAST je najveći međunarodni sajam prehrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme u Republici Hrvatskoj.

Privrednu delegaciju iz naše regije su sačinjavali predstavnici 26 preduzeća koji su bili predstavljeni na zajedničkom štandu u organizaciji REZ Agencije. U delegaciji su učestvovali i ministar privrede Zeničko-dobojskog kantona g. Fahrudin Omerhodžić, pomoćnik ministra g. Osman Buza, ministar privrede Srednjobosanskog kantona g. Bajro Makić i predsjednik Privredne komore Ze-do kantona g. Šefkija Botonjić.

U toku sajma REZ Agencija je u saradnji sa Hrvatskom Gospodarskom Komorom – Županijskom komorom Split, organizovala poslovne susrete između naših preduzeća i preduzeća iz Hrvatske, Njemačke, Srbije, Slovenije, Italije i Crne Gore. Prema podacima organizatora na poslovnim susretima učestvovalo je 77 preduzeća iz Hrvatske i 56 predstavnika iz inostranstva. Nastup i učešće naše delegacije omogućen je kroz projekt SET – Program podrške izovu i trgovini finansiran od strane holandske Ambasade u BiH. Svi članovi privredne delegacije iz naše regije su izrazili veliko zadovoljstvo organizacijom nastupa na GAST 2010.

Sajam i sama prilika da se nađu na njemu, po riječima privrednika i članova naše delegacije, za njih su bili veoma značajni i prema njihovom mišljenju ovaj vid saradnje privrednika i institucija koje pružaju podršku poduzetnicima doprinosi zajedničkim ciljevima promocije bh privrede i jačanja konkurentnosti domaćih firmi.