U okviru projekta “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu” raspisan je Javni poziv za apliciranje za mjesto u Inkubatoru Centra za edukaciju mladih u Travniku “Bee Zone”. Projekt se implementira u okviru krovnog projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, kojeg financira EU, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Poslovni Inkubator je odjel Centra za edukaciju mladih u Travniku koji pomaže mladim poduzetnicima u razvijanju poslovnih ideja i stvaranju novih poslova.

Preduzećima u inkubatoru “Bee Zone” nudimo:

  • pozitivno poduzetničko okruženje;
  • stručnu podršku u jačanju preduzetničkih vještina;
  • stručnu podršku u razvoju poslovnog modela;
  • mentorsku podršku u razradi i finalizaciji poslovnog plana;
  • podršku u javnom prezentiranju i prezentiranju ideje investitorima;
  • finansijsku podršku u izradi prototipa proizvoda i/ili usluge;
  • finansijsku investiciju i dugoročno mentorstvo, zavisno od pokazatelja biznis plana i ocjene stručne komisije.

Inovativne ideje koje imaju potencijal rasta i stvaranja novih radnih mjesta moći će koristiti bespovratna start up sredstva u vrijednosti do 10.000 KM po jednom aplikantu.

Na poziv mogu aplicirati osobe od 18-35 godina iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, koje imaju inovativne ideje bazirane na znanju i žele pokrenuti vlastiti posao.

Vodeći partner u projektu je Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ Agencija, a partneri su: Općina Travnik, Centar za edukaciju mladih – CEM, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku, Služba za zapošljavanje SBK/KSB, GS tmt d.o.o. Travnik i NOBIL d.o.o. Nova Bila.

Integralni tekst Javnog poziva možete preuzeti ovdje, a Aplikacijski obrazac preuzmite ovdje.