JAVNI POZIV
“Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH” za 2017.godinu

Federalno ministarstvo okoliša i turizma objavilo je Javni poziv za prikupljanje projekata za raspodjelu sredstava “Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – Transfer za razvoj turizma u Federaciji BiH“.

Moguće je apliciranje u okviru slijedećih programa:

  1. Sufinansiranje Programa razvoja sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma u cilju unapređenja turističke ponude, te privlačenja kako domaćih tako i stranih turista.
  2. Sufinansiranje Programa podrške unapređenju izrade i plasmana turističkih suvenira u svrhu jačanja turističke ponude.
  3. Sufinansiranje Programa podrške putničkim agencijama koje rade na dovođenju turista u BiH–INCOMING i vrše promociju raspoloživih resursa i turističkih destinacija na području Federacije BiH.
  4. Sufinansiranje projekata za unapređenje turističke i ugostiteljske infrastrukture u cilju povećanja konkurentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva i produžetka turističke sezone.
  5. Sufinansiranje stručnog usavršavanja zaposlenog osoblja turističko-ugostiteljskog sektora u Federaciji BiH.

Rok za dostavu projekata Federalnom ministarstvu okoliša i turizma je
15. septembar 2017. godine.

Više informacija, uključujući preuzimanje integralnog teksta poziva, kao i dokumentacije, dostupno je na web stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma.