Interreg V-B Jadransko-jonski program, poznat kao ADRION, je europski transnacionalni program koji radi na promicanju suradnje i solidarnosti između osam zemalja partnera. Programsko područje uključuje Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Grčku, Italiju, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju.

Glavni cilj programa je djelovati kao pokretač politike i inovativnog upravljanja, poticanje europske integracije među zemljama partnerima, korištenje njihovih bogatih prirodnih, kulturnih i ljudskih resursa, te jačanje privredne, socijalne i teritorijalne kohezije u Jadransko-jonskoj regiji. Više o Programu ADRION pogledajte ovdje.

Objavljen je treći poziv za prioritetne ose 1 “Innovation (Smart Region)” i 3 “Transport (Connected Region)”. Više informacija na ovom linku.

Poziv koji se odnosi na Prioritetnu osu 1 bit će otvoren od 20. maja do 29. jula 2019. godine do 15:00 sati i usmjeren je na dvije teme:

  • Tema 1: Blue Growth on Smart Specialization Strategy (S3) (Plavi rast na startegiji pametne specijalizacije)
  • Tema 2: Social Innovation (Društvene inovacije)

Poziv koji se odnosi na Prioritetnu osu 3 bit će otvoren od 22. maja do 31. jula 2019. godine do 15:00 sati i usmjeren je na dvije teme:

  • Tema 1: Maritime Transport (Pomorski promet)
  • Tema 2: City Transport (Gradski prijevoz)