ILO – Poziv za dostavu projektnih prijedloga

/, Pozivi za projektne prijedloge/ILO – Poziv za dostavu projektnih prijedloga

ILO – Poziv za dostavu projektnih prijedloga

UJEDINJENE NACIJE U BOSNI I HERCEGOVINI

Poziv za dostavljanje prijedloga projekata za finansiranje iz grantova EU

ILOlogo

Međunarodna organizacija rada (ILO) u okviru projekta koji finansira EU “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“, objavljuje Poziv za dostavljanje konceptnih prijedloga za učešće u konkursu za dodjelu bespovratnih sredstava.

Poziv je otvoren do 6. septemra 2016. godine za sve općine i gradove u Bosni i Hercegovini (BiH), koji se mogu prijaviti u partnerstvu sa zavodima za zapošljavanje, akreditiranim obrazovnim institucijama, preduzećima, udruženjima građana uključujući lokalne i regionalne razvojne agencije, sindikatima, privrednim komorama itd.

Cilj poziva je da utvrdi interes za učešće u natječaju za dodjelu grantova u vrijednosti između 150.000 i 200.000 eura, koji će biti dodjeljivani u periodu od 2016. do 2018. godine.

Prijedlozi projekata trebaju biti fokusirani na stvaranje novih radnih mjesta i podršku lokalnom razvoju kroz institucionalizaciju saradnje među ključnim lokalnim interesnim stranama.

Više informacija o Pozivu za dostavu projektnih prijedloga, načinu apliciranja, kao i preuzimanju dokumentacije dostupne su ovdje.

By | 2017-10-24T12:14:46+00:00 August 4th, 2016|Vijesti, Pozivi za projektne prijedloge|Komentari isključeni za ILO – Poziv za dostavu projektnih prijedloga