U Franšiznom centru u Vitezu 18. februara  2011. godine održan je seminar na temu  “CE označavanje kao preduslov za izvoz u Evropsku Uniju“.

Seminar je organizovan od strane REZ Agencije, a u potpunosti podržan od strane FIRMA projekta kojeg u BiH finansiraju USAID i Sida, a koji, kao jedan od osnovnih fokusa svojih aktivnosti, ima i drvoprerađivački sektor u BiH.

Cilj ovog seminara bio je upoznati poduzetnike i predstavnike preduzeća iz oblasti drvoprerađivačkog sektora, izvoznike ili preduzeća koje se pripremaju za izvoz, sa zahtjevima EU tržišta za posjedovanje “CE” oznake, te procedurama i načinom dobijanja “CE” oznake na proizvodu.

Predavač na seminaru  bio je g. Zoran Gackić,  istaknuti bosanskohercegovački stručnjak u toj oblasti, a učesnici seminara bili su predstavnici preduzeća iz oblasti drvoprerade, proizvođači građevinske stolarije, namještaja, montažnih kuća  iz regije Centralna BiH.

U toku seminara učesnicima je predstavljen i distribuiran “Vodič – standardi i standardizacija za bosanskohercegovačke kompanije – drvoprerađivački i metaloprerađivački sektor”.