BFC MREŽA FEDERACIJE BiH ZA POVOLJNO POSLOVNO OKRUŽENJE

objavljuje

JAVNI POZIV

jedinicama lokalne samouprave iz Federacije BiH za učešće u regionalnom programu

Certifikacija općina i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem
u jugoistočnoj Evropi (BFC SEE)

Program Certifikacije povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi / Business Friendly Certification South East Europe (BFC SEE) je jedinstven regionalni program za unapređenje konkurentnosti lokalnih samouprava koji se provodi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji i Crnoj Gori. Program je namijenjen općinama i gradovima koji imaju odgovarajuće kapacitete i strateški su opredijeljeni da unaprijede poslovni ambijent, privuku investicije i podstaknu razvoj lokalne ekonomije.

Uzimajući u obzir iskazani interes jedinica lokalne samouprave za uključenje u proces certifikacije BFC Mreža Federacije BiH je odlučila objaviti Javni Poziv koji će biti kontinuirano otvoren za sve općine i gradove.

Općine i gradovi koji se uključe u program dobijaju regionalni rang konkurentnosti prema ocjeni kvaliteta usluga koje pružaju investitorima i privrednicima, konkretne smjernice za unapređenje poslovanja, kao i priliku da učestvuju u regionalnoj razmjeni najboljih praksi. Certificirane općine i gradovi se pozicioniraju kao najnapredniji u regiji i kvalifikuju se za podršku nacionalnih i međunarodnih institucija i donatora, uz aktivnu promociju na regionalnom i međunarodnom nivou.

U prilogu Poziva se nalazi prijavna dokumentacija:

Prijavni obrazac za pristupanje Regionalnom programu certifikacije gradova/općina sa povoljnim poslovnim okruženjem

i

Upitnik – preliminarna procjena ispunjenosti kriterija BFC SEE certifikacije –

koju trebate popunjenu dostaviti e-mailom na adresu admir@redah.ba ili putem fax-a 036-557-211.

OVAJ JAVNI POZIV JE STALNO OTVOREN!

Tehnički sekretarijat/tajništvo BFC Mreže Federacije BiH je na raspolaganju zainteresiranim općinama i gradovima u Federaciji BiH za sva pitanja i komentare. Dodatne informacije o programu BFC SEE možete dobiti putem stranice Regionalne razvojne agencije REDAH ili telefonom 036-557-210.