BeeZone porodica bogatija je za 10 novih preduzeća! U završnici poduzetničke obuke, u okviru projekta “TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik”, 19 mladih poduzetnika predstavili su svoje poslovne ideje stručnoj komisiji sastavljenoj od predstavnika partnera u implementaciji projekta.

Upravo ovaj projekt bio je njihova prilika za uspjeh i put ka ostvarenju poslovnih ideja na čijem razvoju su vrijedno radili protekla dva mjeseca, uz podršku trenera BeeZone biznis inkubatora Centra za edukaciju mladih.

Pored njihovih prezentacija, komisija je ocijenila i biznis planove, te odlučila da će grantom od 10.865 KM i jednogodišnjom mentorskom podrškom biti podržani slijedeći poduzetnici i njihove poslovne ideje:

Albin Gaši Conic Solutions
Amra Čurak Ranč Čurak
Emir Hadžijusufović Vrtni centar – Smaragd
Halil Mršić Zlatna jufka
Ivana Matošević Proizvodnja i ugradnja komarnika
Jasmin Muslimović Rent a car CRM sistem
Merima Habibović Selfie Museum
Mersad Husić Stage Coding
Oliver Jović New Experience
Zerina Dina Vihrić Savjetovalište “Samospoznaja”

 

Projekt “TREIN” pruža sveobuhvatnu podršku mladim poduzetnicima kroz poduzetničku obuku koja ih vodi kroz sve aspekte razvoja poslovne ideje, osnažujući ih za osnivanje i vođenje njihovih biznisa, kako bi oni bili održivi i konkurentni na tržištu rada. Na prvi javni poziv u okviru projekta apliciralo je 49 mladih, a njih 21 dobilo je priliku da učestvuju u poduzetničkoj obuci.

Uskoro slijedi i drugi ciklus projekta, te nova prilika mladim poduzetnicima da svoje ideje pretvore u biznis. CEM-ov BeeZone biznis inkubator svakako je na raspolaganju svim mladim ljudima koji imaju želju da pokrenu vlastiti biznis i otvore nova radna mjesta.

Projekt “TREIN” se provodi u okviru EU4Business programa – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju, kojeg finansira Europska unija u vrijednosti od 15 miliona eura, a realiziraju ga GIZ, UNDP i MOR.

TREIN implementira Lokalno partnerstvo za razvoj poduzetništva Travnik kojeg čine: Općina Travnik – vodeći partner, REZ Agencija (Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH), Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Centar za edukaciju mladih CEM Travnik, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku i Nobil d.o.o. Nova Bila.


Više informacija o projektu “TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik” možete vidjeti na slijedećem linku