Od 25.05. do 27.05. u prostorijama REZ Agencije održan je posljednji trodnevni trening za lokalne izvozne konsultante. Po povratku iz Holandije sumirani su rezultati posjeta potencijalnim partnerima i pristupilo se izradi izvoznog marketing plana za preduzeća koja su učestvovala u programu edukacije (Cromont, Ecos, Inox Ajanović, TTO i Saraj Komerc).

CBI - Trening za lokalne izvozne konsultante, maj 2010.

CBI – Trening za lokalne izvozne konsultante, maj 2010.

Trećeg dana treningu su prisustvovali predstavnici navedenih preduzeća kojima su prezentovane dosadašnje aktivnosti kosultanata, nacrt marketing plana, te su kroz diskusiju svih učesnika analizirani ostvareni rezultati.

Menadžeri bh firmi su iskazali zadovoljstvo postignutim u proteklom periodu, kao i ozbiljnošću i angažovanošću izvoznih konsultanata. Prije svega, naznačeno je da su već ostvareni kontakti sa holandskim preduzećima, te da se očekuje u narednom periodu intezivnija komunikacija i naposljetku izvoz u Kraljevinu Holandiju.

Također, predstavnici preduzeća su iskazali spremnost da implementiraju izrađene izvozne marketing planove i kontinuirano rade na poboljšanju izvoznih kapaciteta u svojim preduzećima.