Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ učestvovala je kao izlagač na Sajmu obrazovanja i zapošljavanja koji je u organizaciji Ureda Specijalnog predstavnika EU i Ambasade Norveške u Bosni i Hercegovini održan 21. novembra 2014. u zeničkoj Areni.

REZ Agencija na sajmu zapošljavanja - Zenica 11-2014

Sajam obrazovanja i zapošljavanja – Zenica 11.2014

Sajam je okupio veliki broj izlagača iz cijele BiH, a nekoliko hiljada posjetitelja imalo je priliku sagledati realnu sliku stanja u sektoru zapošljavanja kroz razgovore sa izlagačima i prezentacije koje su bile upriličene u odvojenim prostorima Arene.

REZ Agencija je zainteresiranim, uglavnom mladim ljudima, predstavila vlastiti angažman i svoje načine na koje pomaže kod zapošljavanja, odnosno kroz projekte i programe sticanja novih znanja koja su aktualna na tržištu rada, te programe prekvalifikacije radne snage za potrebe preduzeća koja zapošljavaju novo osoblje.

Prezentirani su detalji o edukacijskim modulima koje REZ Agencija ima u svojoj stalnoj ponudi, i to po grupama: Priprema projekata, Poduzetništvo i CISCO Akademija mrežnih tehnologija. Također, distribuirani su i slijedeći informativni letci, čiji sadržaj možete preuzeti klikom na slijedeće linkove:

Kako REZ Agencija pomaže kod zapošljavanja?
CISCO Akademija mrežnih tehnologija