Trodnevne radionice na temu “Poslovno planiranje” održavale su se 04.-06.aprila u Busovači, 11.-13. u Novom Travniku, 18.-20. aprila u Žepču i 26.-28. aprila u Travniku.

Teme obuhvaćene radionicama su:

  • Uvod u poduzetništvo
  • Izbor poslovne ideje
  • Svrha i sadržaj poslovnog plana
  • Korak po korak kroz poslovni plan (Sažetak poslovnog plana, Proizvod/usluga, Tržišni pregled), itd.

Radionicama su prisustvovale nezaposlene osobe sa područja općina Busovače, Novog Travnika,  Žepča i Travnika koje su evidentirane na listi biroa za zapošljavanje, a predavači su bili g. Adnan Gazija i g. Kenan Kesić, uposlenici REZ Agencije.

Radionice su prvi dio projekta “Starter – edukativni program za poboljšanje mogućnosti za samozapošljavanje“, koji implentira REZ Agencija u saradnji sa općinama Busovača, Maglaj, Novi Travnik, Travnik i Žepče. Projekt finansira Ambasada Kraljevine Norveške u BiH.

Svi polaznici će na kraju radionice moći sa svojim poslovnim planom aplicirati na Start-up fond, u iznosu od 15.000,00 KM, koji je obezbjeđen od strane svake općine partnera u projektu, a koristiti će se za podršku 3 najbolja poslovna plana u otvorenom natječaju. Na taj način će se kroz projekt osigurati podrška osnivanju novih preduzeća i otvaranju novih radnih mjesta.