U organizaciji REZ Agencije, privrednici sa područja općine Tešanj učestvovali su 20. aprila u Veneciji na poslovnim susretima koji su okupili predstavnike preduzeća iz Italije, Hrvatske, Srbije, Grčke, Albanije i Bosne i Hercegovine. Na susretima je sudjelovalo oko 130 preduzeća koja posluju ili bi željela poslovati u nautičkom sektoru ili proizvoditi za ovaj sektor.

Poslovni razgovori održani su u sklopu sajma Venezia International Boat Show od 20. do 22. aprila 2012. Iz Bosne i Hercegovine poslovnim susretima su prisustvovala preduzeća Artisan, Inox Ajanović, Koteks, Pamglass, Ssamplast i Zupčanik.

Poslovni susreti dio su projekta Adriatic Economic Cluster Club koji je započeo u martu 2011. godine. Vodeći partner je asocijacija Unioncamere del Veneto, a REZ Agencija je jedan od partnera uz sufinansiranje projekta od strane Općine Tešanj. Ovaj projekt je finansiran u okviru IPA Programa jadranske prekogranične saradnje. Projekt je usmjeren na podršku ubrzanja stvaranja i jačanja klastera nautičkog i brodograđevinskog sektora, s posebnim osvrtom na mala i srednja preduzeća.