Općina Travnik u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom za Centralnu BiH – REZ Agencija, organizira prvi Sajam tekstila kože i obuće “Timod Expo” koji će se održati u Travniku u periodu od 24. do 26. aprila 2019. godine pod pokroviteljstvom Vlade SBK/KSB, Ministarstva privrede SBK/KSB, kao i uz podršku drugih institucija i partnera.

Riječ je o poslovnoj manifestaciji sa međunarodnim učešćem koja okuplja na jednom mjestu predstavnike sektora tekstila, kože, obuće, dobavljače mašina i opreme iz ove industrijske branše i druge aktere iz lanca vrijednosti predmetnih branši.

Cilj Sajma “Timod Expo” je da obezbijedi prostor za uspostavljanje poslovne saradnje proizvođača i kupaca tekstila, kože i obuće, predstavnika dobavljača mašina i opreme iz Bosne i Hercegovine i regiona, te omogući promociju proizvoda i dostignuća u ovoj branši.

Angažman REZ Agencije kao suorganizatora Sajma definiran je “Sporazumom o saradnji na organizaciji SAJMA TEKSTILA, KOŽE I OBUĆE TRAVNIK 2019 sa međunardnim učešćem” koji je krajem prošle godine potpisan sa Općinom Travnik.

Novosti vezane za Sajam možete pratiti na web stranici sajma Timod Expo 2019.