Predstavnici REZ Agencije učestvovali su na manifestaciji pod nazivom Investicijski potencijali Bosne i Hercegovine, koja je održana 7.10.2015. godine u okviru međunarodnog sajma “ZEPS 2015“, a u organizaciji Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH. Tom prilikom, gđa. Maja Kišić, v.d. direktora, prezentirala je aktivnosti i načine Podrške investitorima koje provodi REZ Agencija, nakon čega je govoreno o načinu promocije investicijskih potencijala u regiji, te je prezentirana nova verzija Portala za promociju investicija Bestinvest.

Pored REZ Agencije, prezentacije su održali i Agencija za unaprjeđenje stranih investicija u BiH – FIPA (“Investicijski potencijali BiH“ – gđa Nina Pobrić, šef odjela za promociju ulaganja) i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta (“Jačanje konkurentnosti MSP-a kroz razvoj poduzetničke infrastrukture u FBiH“ – mr. sc. Jozo Bejić, sekretar Ministarstva).

Malobrojnoj publici, na početku manifestacije obratio se gosp. Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH.