REZ Agencija i USAID/Sida FIRMA konzorcij podržavaju zajedničko izlaganje 20 drvnoprerađivačkih i metaloprerađivačkih preduzeća iz Bosne i Hercegovine na renomiranom regionalnom sajmu SASO 2010, koji se održava od 20. do 24. oktobra  u Splitu.

Bosanskohercegovačka preduzeća će ovom prilikom predstaviti svoje proizvode i aktivnosti na novom atraktivnom sajamskom štandu koji se proteže na 250 m2, a čiju je konstrukciju podržao metaloprerađivački sektor USAID-Sida FIRMA projekta.

Svrha zajedničkog izlaganja na sajmu SASO 2010 je jačanje tržišnih veza, a ovaj događaj izvrsna je prilika za bh preduzeća da se susretnu sa potencijalnim partnerima i investitorima.

U cilju unapređenja cjelokupne prezentacije bosanskohercegovačkih preduzeća i njihovih proizvoda REZ i FIRMA pomogli su u izradi promotivnog materijala preduzeća izlagača, a održana je i radionica na temu  uspješnog predstavljanja preduzeća na sajmovima.

Pored zajedničkog izlaganja,u partnerstvu sa Hrvatskom gospodarskom komorom,  tokom sajma će biti održani i brojni B2B sastanci između bh preduzeća i potencijalnih klijenata iz inostranstva.