Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID-a) poziva sve zainteresovane i kvalifikovane organizacije da dostave svoje projektne prijedloge za podršku putem bespovratnih sredstava kako je detaljnije navedeno u nastavku

  • Datum izdavanja: 18 juli 2018.
  • Datum zatvaranja: 12 septembar 2018.
  • Ukupni iznos potencijalnih dodjeljenih sredstava: USD 410.000
  • Procijenjeni broj dodjeljenih ugovora: 14
  • Maksimalni iznos po ugovoru: USD 100.000

WHAM je objavio ukupno četiri javna poziva za dostavu projektnih prijedloga za podršku brzo-rastućih, izvozno-orijentisanih i izvozno spremnih malih i srednjih preduzeća iz sektora metala, drveta i/ili tekstila/obuće orijentisanih prema proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranja novih radnih mjesta.

Objavljeni javni pozivi su fokusirani na:

  1. Razvoj radne snage u metalnom sektoru kroz obuke zavarivača i računarski numerički kontrolnih (CNC) operatera i / ili programera (verzija Poziva na engleskom jeziku dostupna je ovdje)
  2. Razvoj radne snage u drvnom sektoru i sektoru tekstila/obuće kroz obuke računarski numerički kontrolnih (CNC) operatera i / ili programera (verzija Poziva na engleskom jeziku dostupna je ovdje)
  3. Pristup novim tržištima kroz razvoj radne snage i obuke prodajnog osoblja i stručnjaka za istraživanje tržišta (verzija Poziva na engleskom jeziku dostupna je ovdje)
  4. Certificiranje kompanija u metalnom sektoru u Bosni i Hercegovini (verzija Poziva na engleskom jeziku dostupna je ovdje)

Za kompletnu dokumentaciju posjetite web stranicu USAID WHAM Projekta.

Rok za dostavu koncept nota je 16:00 sati po lokalnom vremenu 12 septembra, 2018. godine.

Sva eventualna pitanja o procesu i proceduri prijave molimo da pošaljete putem emaila najkasnije do 5 septembra 2018. godine na whamgrants@iesc.org.