UNWTO je uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije WHO pokrenuo inicijativu “UNWTO Healing Solutions Challenge“. Ova globalna inicijativa namijenjena je poduzetnicima i inovatorima vezano za dostavljanje ideja koje mogu pomoći turističkom sektoru da ublaže utjecaj pandemije i ubrzaju napore za oporavak turističkog sektora. Predstavlja korak naprijed za održivi razvoj u kriznim situacijama, pružanje podrške putnicima, tvrtkama i vlastima.

Traže se rješenja u 3 glavna područja ili kategorije:

  1. Ljudi: rješenja usmjerena na sigurnosne mjere, metode saniranja, rano otkrivanje, između ostalog za turističke dionike (koji će koristiti turisti, turistički zaposlenici i korporacije).
  2. Prosperitet: rješenja usmjerena na digitalne aplikacije za turizam, ekonomiju dijeljenja, kružnu ekonomiju, upravljanje prihodima, oporavak potražnje, investicije, među ostalim područjima, koja će se primijeniti za cijeli sektor u bliskoj i dugoročnoj budućnosti.
  3. Odredišta: rješenja usmjerena na tehnike oporavka za odredišta: krizna komunikacija, upravljanje krizama, mobilnost, re-markiranje turističkih destinacija, oporavak povjerenja u putovanja, između ostalih srodnih područja.

Inovacijski izazov bit će otvoren od 25. marta do 15. aprila 2020.

Više o pozivu i načinu apliciranja na linku UNWTO