REZ Agencija je bila domaćin trećeg sastanka Mreže za povoljno poslovno okruženje Federacije BiH, koji se održao u Zenici u četvrtak 02.10.2014. godine u okviru implementacije projekta BFC SEE Povoljno poslovno okruženje.

Na sastanku se razgovaralo o realizovanim aktivnostima u projektu u proteklom periodu na nivou Regionalne mreže za Jugoistočnu Evropu i predstojećim aktivnostima koje se odnose na organizaciju nacionalne konferencije i potpisivanje ugovora sa općinama koje su ispunile kriterije za ulazak u proces certifikacije općina sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Certificiranje općina sa povoljnim poslovnim okruženjem (BFC SEE) je jedinstven program za poboljšanje kvalitete usluga i informacija koje općine u regiji jugoistočne Evrope pružaju privrednicima. Program se provodi u četiri zemlje uz podršku Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ). Mrežu u Federaciji BiH čine Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta, Komora FBiH te regionalne agencije REDAH, SERDA, NERDA i REZ.