Potpisivanje Memoranduma o saradnji između Udruženja poslodavaca Zenica, Lokalne razvojne agencije ZEDA, Regionalne razvojne agencije REZ i Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici upriličeno je u ponedjeljak, 02. decembra 2019. godine, u prostorijama Udruženja Poslodavaca Zenica.

Memorandum je potpisan u okviru projekta ZEUS – Zenička unija startupa, kojeg provode Udruženje Poslodavaca Zenica i CPA (Centar za poslovnu afirmaciju), gdje su se partneri, kao potpisnici Memoranduma, obavezali da zajednički ostvare ciljeve projekta koji imaju u fokusu promoviranje startup Zajednice grada Zenice, jačanje infrastrukture koja podržava održivi startup ekosistem, podržavanje regionalnog ekonomskog rasta fokusirajući se na korištenje tržišnih prilika i snaga zajednice, kao i podršku ekonomskom razvoju Zajednice grada Zenice kroz izgradnju preduzetničkih kapaciteta, edukaciju i poslovnu inkubaciju.

Potpisivanje ovog memoranduma pokazatelj je obostrane otvorenosti i spremnosti na saradnju i visokorazvijene svijesti o potrebi kontinuiranog zajedničkog rada s ciljem promoviranja razvoja ideja i inovativnosti, razmjene ideja i iskustava, kao i drugih aktivnosti koje bi doprinijele ekonomskom razvoju grada Zenice.