U organizaciji REZ Agencije i Ambasade Bosne i Hercegovine u Hagu, 30.juna 2011. godine, u prostorijama Ambasade održan je 1. sastanak Nizozemsko-bosanske poslovne mreže NBBN (Netherlands Bosnian Business Network), koja je utemeljena s ciljem unaprjeđenja poslovnih veza između BiH i Kraljevine Holandije.

Nastanak same NBBN mreže je jedna u nizu aktivnosti REZ Agencije usmjerene ka povećanju izvoza iz Centralne BiH, a samim tim i povećanja zapošljavanja. Ideja o stvaranju Mreže nastala je tokom Poslovnih susreta koje je REZ Agencija organizovala u novembru 2010. godine u Zenici, kada smo na jednom mjestu okupili predstavnike 13 holandskih i preko 50 domaćih preduzeća.

U radu sastanka održanog u Hagu sudjelovali su poduzetnici, predstavnici 29 preduzeća iz Holandije , predstavnici 5 preduzeća iz BiH, te suosnivači NBBN-a mreže, g. Wouter Put, CBI expert i g.Paul Verlinden generalni sekretar Kraljevskog udruženja metalopererađivača Holandije, METAALUNIE.

Prisutnima su se obratili ambasadorica BiH u Holandiji gđa. Miranda Sidran Kamišalić i ambasador Kraljevine Holandije u BiH gosp. Sweder van Voorst tot Voorst, koji su istakli važnost izgradnje pozitivnog imidža BiH i uklanjanja administrativnih prepreka u cilju uspostavljanja tješnjih privrednih veza između dvije zemlje, te su na tom planu obećali punu podršku aktivnostima NBBN-a.