P O Z I V

Nakon Münchena (2015.) i Dortmunda (2016.), ovogodišnja konferencija “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana” po prvi put će se održati izvan Njemačke. Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan – projekta njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi), te njemačkih Vanjskotrgovinskih komora (AHK) održat će se

31. maja 2017. godine u Beogradu, Srbija.

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora.
Integralni tekst poziva preuzmite ovdje.

Ukoliko ste se prepoznali kao potencijalni dobavljač neke od njemačkih kompanija, pozivamo vas da popunite prijavni obrazac i pošaljete ga na e-mail: sanjin.purgic@ahk.ba najkasnije do 25.4.2017. godine.

Profile njemačkih firmi možete pogledati ovdje.

Više informacija: gosp. Sanjin Purgić, Sekretar, AHK – Predstavništvo njemačke privrede u BiH
Tel. +387 33 295 913; +387 33 295 920; +387 61 474 758