REZ Agencija, u suradnji sa Mješovitom srednjom školom iz Tešnja, organizovala je svečanu promociju dodjele certifikata za CNC Operater-a 22. februara 2011. godine. Ceremonija dodjele certifikata je upriličena nakon održane tromjesečnog obuke za 20 polaznika seminara u amfiteatru škole, a sama obuka se održavala u saradnji sa ARTECO Wood Technology Centrom i uz podršku USAID-Sida FIRMA projekta.

Nakon CAD/CAM info radionice koja se održala 13. oktobra, preduzeća su pokazala interes za edukaciju svojih uposlenika koja je  počela  15. oktobra 2010 godine, a na koju se prijavilo  20 polaznika.  Prvi dio obuke se održavao u prostorijama preduzeća ARTECO Wood Technology Centra u Tešnju, a  drugi dio u  Mješovitoj srednjoj školi u Tešnju u CAD- CAM kabinetu na CNC mašinama.

Svi polaznici edukacije su dobili uvjerenje o završenoj obuci, a sa obzirom da je obuka priznata i od strane Kantonalnog ministarstva obrazovanja unijeti će se u radnu knjižicu kao dodatno obrazovanje.

Ceremoniji dodjele certifikata, pored polaznika, su prisustvovali  predstavnici općina Tešanj i Teslić, FIRMA projekta, REZ Agencije, ARTECO Wood Technology Centra, vlasnici preduzeća iz okruženja,  predstavnici medija i drugi uvaženi gosti.