U Travniku su održani II BeeZone Sajam ideja i Finalna konferencija projekta “TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik”.

Projekt “TREIN”  je imao za cilj da kroz sinergiju javnog, civilnog, privatnog i obrazovnog sektora kreira dinamično i podsticajno okruženje za otvaranje i rast novih preduzeća u atraktivnim i brzo rastućim sektorima na području općine Travnik i Srednjobosanskog Kantona/Kantona Središnja Bosna.

U cilju realizacije poduzetničkih ideja educirano je 58 mladih nezaposlenih ljudi do 35 godina starosti od ukupno 88 prijavljenih na dva javna poziva.  Nakon dvomjesečne poduzetničke obuke, stručna komisija je odabrala najboljih 20 biznis planova, koji su u smislu ostvarivosti, održivosti, konkurentnosti na tržištu rada i potencijala za rast i otvaranje novih radnih mjesta dobili priliku za realizaciju poslovnih ideja.

Mladi poduzetnici su pored finansijske podrške u iznosu od po 10.865 KM, kroz biznis inkubator BeeZone, dobili i savjetodavnu odnosno mentorsku podršku tokom prve g