Adila Horić jedna je od dvanaest mladih osoba kojoj je pružena podrška kroz edukaciju, mentorstvo, finansije i marketing u sklopu projekta TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu.

 

 

Ova mlada poduzetnica pokrenula je vlastiti posao – Salon za ljepotu i zdravlje „Body and Beauty Lounge“.

Adila Horić, magistrica fizioterapije i radne terapije, primjenjuje tradicionalne terapeutske metode maderoterapiju i hidžamu, kao i druge oblike masaže za koje se smatra da pozitivno utiču na zdravlje i bolji izgled i pomažu ljudima da se oslobode stresa i osjećaju bolje. Adila kaže da sve više ljudi spoznaje dobrobiti ovakvih tretmana i da je broj njenih klijenata u stalnom porastu.

Adila šalje poruku mladim ljudima da se okušaju u poduzetništvu i ističe značaj podrške koju je dobila u Poslovnom inkubatoru „BeeZone“ kroz projekt TRIK.

Za one koji ne znaju:

Maderoterapija ili terapija za uklanjanje celulita drvetom, je tehnika dubinske masaže tkiva koja koristi namjenski napravljene drvene alatke. Temelji se na drevnoj orjentalnoj tehnici manipulacije drvetom koja se praktikuje vijekovima, za različite svrhe. Ova masažna tehnika je vrhunska alternativa običnoj masaži za pacijentkinje sa vidljivim celulitom, jer izvanredno poboljšava proporcije tijela i izgled kože na tretiranim predjelima.

Cuping terapija ili hidžama je stara terapeutska metoda eliminacije nečiste krvi i detoksikacije tijela. To je terapija koja reguliše bazni sistem organizma. Poput akupunkture, vrlo je efikasna i sigurna metoda poznata u mnogim kulturama svijeta. Primjenom hidžame otvaraju se pore na koži, izaziva se hiperemija tkiva, šire krvne žile pa se bolje prokrvljuje tretirano područje. Ovako pripremljene određene tačke na tijelu zarezuju se sterilnim instrumentom te se postavljaju čašice – cupice pod vacumom. Dejstvom vacuma izbacuje se nečisti sadržaj iz krvi, toksini i druge štetne tvari iz organizma. Hidžama stimuliše periferni nervni sistem, aktivira limfni a jača imuni sistem, čisti krvne sudove, otklanja otok, reguliše protok krvi i limfe.