BFC SEE godišnji regionalni događaj i ceremonija dodjele certifikata “Zajedno za konkurentniju regiju” održan je u Beogradu 24.4.2018. godine. Događaj je organizirao BFC Regionalni tehnički sekretarijat NALED uz podršku GIZ-a i Evropske investicijske banke EIB.

Između ostalih događaj su svojim prisustvom uveličali premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić, ambasador Njemačke u Srbiji Axel Dittman, šef EU Delegacije u Srbiji Sem Fabrizi te Miguel Morgado iz Evropske investicijske banke.

Takođe, prisutni su bili i ministri i državni sekretari iz zemalja članica BFC SEE mreže, predstavnici donatora, predstavnici članica BFC SEE mreže te načelnici i gradonačelnici iz 17 općina i gradova iz regije kojima su ovom prilikom dodijeljeni certifikati.

Iz Bosne i Hercegovine je ukupno 11 općina i gradova svečano primilo BFC SEE certifikat i to: Bihać, Doboj, Gradačac, Gradiška, Jablanica, Kotor Varoš, Laktaši, Novi Grad Sarajevo, Sanski Most, Posušje i Zenica.

Regionalna inicijativa za povoljno poslovno okruženje je bila glavna tema ceremonije i razgovora visokih zvaničnika, koji su jednoglasno dali punu podršku daljem unapređenju i jačanju ovog procesa.