TRIK - za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu

Projekt “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu” implementiran je u općini Travnik od 15. juna 2017. do 15.februara 2019. godine. Opći cilj projekta TRIK je bio stvoriti povoljnije poslovno okruženje za tržište rada u općini Travnik uspostavljanjem institucionalnih i infrastrukturnih pretpostavki za povećanje zapošljavanja i samozapošljavanja među mladima. Vodeći partner u projektu “TRIK” bila je Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH – REZ, a partneri: Općina Travnik, Centar za edukaciju mladih – CEM, Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku, Služba za zapošljavanje SBK/KSB, GS tmt d.o.o. Travnik i NOBIL d.o.o. Nova Bila.

Kroz projekt je uspostavljeno Lokalno partnerstvo za zapošljavanje općine Travnik (LPZ), otvoren je Poslovni inkubator “BeeZone” i uspostavljen Fond za podršku samozapošljavanju kao nova aktivna mjera zapošljavanja i program poduzetničke edukacije.

Odabrano je 12 nosioca poslovnih ideja za dodjelu start-up paketa i oni su dobili priliku da u pozitivnom poduzetničkom okruženju razvijaju svoje ideje. Pružene su im inkubatorske usluge gdje su dobili poduzetničke obuke, mentoring usluge prilagođene njihovim individualnim potrebama, finansijsku podršku i promotivni video materijal.

Inače, Poslovni inkubator “BeeZone” pomaže mladim poduzetnicima u razvijanju poslovnih ideja i stvaranju novih poslova kroz finansijsku podršku, osiguravanje okruženja za razvijanje posla, pristupima mentorstvu i investitorima, kao i pružanje podrške u marketinškim aktivnostima.

OVO SU NJIHOVE USPJEŠNE PRIČE