SENSES je novo-osnovana obrtnička djelatnost, ime pod kojim posluje modna dizajnerka Mirela Džinić u Travniku.

 

Mirela Džinić je aplicirala na prvi Javni poziv za podršku poslovnim idejama kroz poslovni inkubator „BeeZone“ u okviru projekta TRIK za nove mogućnosti u poduzetništvu i zapošljavanju. Njena poslovna ideja je šivanje odjevnih predmeta i drugih proizvoda od tekstila.

Nakon što je odabrana kao jedan od pet aplikanata koji će dobiti grant sredstva, uputila je zahtjev za grant sredstva. Imala je urađen poslovni plan, ali ga je željela unaprijediti. Pohađala je sve treninge i konsultacije. Potpisala je Ugovor o dodjeli grant sredstava. Na svečanom potpisivanju ugovora, Mirela je izjavila:

Današnje potpisivanje ugovora za dodjelu grant sredstava, nakon tromjesečne obuke i velikog iskustva je moja satisfakcija i nagrada za dugogodišnji trud, rad, ali i borbu i brojne kompromise koje svaka žena i majka svakodnevno vodi radeći na nekoliko frontova.

Inače, Mirela Džinić je modna kreatorka i vlasnica brenda „Wearable art“, koja već dvadesetak godina kreira unikatne primjerke odjevnih predmeta kroz koje promovira bosanske motive i tradicionalni bosanski vez.

Za one koji ne znaju:

Da bi se nastavila uspješno baviti ovim poslom, uz pomoć projekta TRIK i Inkubatora BeeZone, pružena je podrška kroz edukaciju, mentorstvo, finansijsku podršku u iznosu od 9.780 KM, kao i podršku u marketinškim aktivnostima. Registrirala je obrt „SENSES“ u Travniku.